Şangay merkezli mimarlık stüdyosu Wutopia Lab, bir turizm şirketinin giriş ofisini, Çin’in Qinhuangdao kentindeki çizgili bir ziyaretçi merkezine dönüştürdü.

Striped House, Çin’in kuzeydoğu Hebei eyaleti sahilindeki Qinhuangdao liman kenti yakınlarındaki bir tatil beldesinde Aranya turizm şirketi için ziyaretçi bilgi merkezi olarak kullanılmaktadır. Mimari stüdyosu bu cam kutuyu, belirgin çizgili mavi ve beyaz bir cepheye sahip dış duvarla sardı.

Mimarlık stüdyosu, hem turizm merkezinin dış tarafında kullanılan renkler hem de duvardan açılan dairesel, lumbuz tarzı pencereler için yakınındaki denizden ilham aldı. Kutu şeklindeki ofisin etrafındaki duvar, ofis ve şehir arasında geçiş alanı görevi gören kavisli bir avlu oluşturur. Avlunun zemini duvarlara uyacak şekilde mavi ve beyaz çizgilidir.

Stüdyoya göre, çizgili desen duvarın sağlamlığını yumuşatarak, bilgi merkezinin de şeklini bozmuş gibi görünen optik bir yanılsama yaratır.

Yapı okyanusa yakın bir yerde bulunduğundan, zaman zaman denizden esen sert rüzgarlara dayanacak kadar güçlü malzemelerden yapılması gerekiyordu. Bu sebeple yapı, hafif polikarbonat ve delikli çelikten imal edilmiştir.

CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi buraya yazın