Norveç’te kurulan mimarlık ve tasarım firması Snøhetta, Şanghay’daki büyük bir opera binasını tasarladı. Shanghai Grand Opera House’un üst seviyelerini nehir kenarındaki bir plazaya bağlayacak sarmal bir basamaklı çatıya sahiptir.

Huangpu Nehri’nin yanına inşa edilecek olan Çin’deki en büyük şehir için önemli bir yeni kültürel dönüm noktası sağlaması bekleniyor.

Shanghai Grand Opera House, hem geleneksel hem de Çin opera gösterileri, klasik konserler ve daha genç bir izleyici çekecektir.

Daha deneysel performanslar sunarak geniş bir izleyici kitlesini çekmeyi hedefliyor. Snøhetta, Opera için mimari, peyzaj, iç mekan ve grafik tasarımını geliştirdi. Proje Şanghay merkezli mimarlar ECADI ile ortaklaşa yürütülecektir.

Çatı, büyük bir basamaklı plazaya bağlanacak ve halkın buluşma yeri olarak ikiye katlanmasına ve büyük ölçekli etkinlikler için bir aşamaya olanak sağlayacaktır.

Günün 24 saati ziyaretçi erişimine açık olan plaza, aynı zamanda nehir kıyısına bir bağlantı oluşturacaktır.

Shanghai Grand Opera House’un çatısı hem büyük ölçekli etkinliklere hem de günlük ziyaretçilere uygun, erişilebilir bir sahne ve buluşma yeri olacak.

Topluluk, hem kollektifi hem de bireyi kutlarken, ziyaretçilerin günde 24 saat, yılda 365 gün, kamu mülkiyeti hissi uyandıracak şekilde erişimine izin verecek.

Bir dizi restoran, galeri, sergi, müze, eğitim merkezi, kütüphane ve küçük sinemalar Opera’nın popüler bir destinasyon haline gelmesine katkıda bulunacak.

Opera’nın merkezinde 2.000 kişilik ana oditoryum; Son teknoloji ürünü teknik çözümler ve üstün akustik sunan ince ayarlanmış bir cihaz. 1.200 kişilik ikinci kademe daha küçük yapımlar için daha samimi bir ortam sunacak. 1000 kişilik üçüncü aşamada, yeni nesil opera şefleri çekmeyi amaçlayan daha deneysel ve benzersiz performanslar için alan sağlayan esnek bir sahne ve oturma düzeni düzenleniyor.

Şanghay Büyük Opera Binası, ziyaretçiyi sahnenin ortasına yerleştirerek dünya standartlarında bir mekan olacak.

Estetik, işlevsellik, kültürel ve ekolojik tutkusu ile Opera House, küresel ziyaretçilere, yerel vatandaşlara ve sanatçılara yaşam ve kültürle doldurmaları için erişilebilir bir tuval olacaktır.

Geniş cam bölmeler ana salonu doğal ışığa açarak binanın deneyimini gün boyunca ve mevsimden mevsime dönüştürür. Geceleri dış aydınlatmalar, sahne kulelerinin görünümünü değiştirir, onları parlayan fenerlere dönüştürür, çatıyı ve ufuk çizgisini aydınlatır.


CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi buraya yazın