YPYC Architects, Hangzhou’daki küçük bir pastanenin daha geniş görünmesini sağlamak için pastel pembe ve beyaz yüzeyleri cam tuğlalarla eşleştirdi.

Sadece 40 metrekare büyüklüğündeki N² pastanesi, güneye bakan bir cepheye sahip sakin bir şehir caddesinde yer almaktadır.

YPYC Architects, iç mekanı dışarıdaki caddeden ayırmak için, vitrinin karşısına bir cam tuğla duvar tasarladı. Bu duvar görüntüyü bulanıklaştırırken doğrudan güneş ışığını mekanın içine yayar ve filtreler.

Kömür renkli bir dizi oturma grubu pastane duvarının içine sokularak dalgalı bir etki yaratılmış. Bir sıra pembe terrazzo sarkıt aydınlatmalar ise masaların üzerinde asılı duruyor.

Mekanın diğer tarafında, kıvrımlı pembe mozaik tezgahın arkasına, mimarlar duvarla aynı hizada oturan kare ışıktan oluşan bir ızgara kurmuş. Mutfak, bölmenin arkasındaki boşluğun arkasında yer almaktadır. Burada mimarlar, tavanın arka duvarla buluşmak için yavaşça aşağı doğru kıvrılmasını sağlayarak, mutfak ve yemek alanı arasında yumuşak bir bölüm oluşturdular.



CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi buraya yazın